Середньопоздній сорт. Корнеплоди конусоподібної форми, загострені, жовтогарячі, завдовжки 18-20 см, масою 80-100 г. Серцевина середнього розміру, помаранчева. Смакові якості чудові. Вирізняється стабільною врожайністю і вирівнюваністю коренеплодів. Використовують як для споживання у свіжому вигляді, так і для тривалого зберігання до нового врожаю. Корнеплоди під час зберігання покращують свої смакові якості.
Морква краще росте на легких суглянистих і супячних ґрунтах. Найкращими попередниками вважаються картопля, цибуля, томати, огірки, бобові. Навесні перед посівом у ґрунт вносять комплексне мінеральне добриво. Посів наприкінці квітня в борозенки на глибину 3-4 см. Відстань між рядами 18-20 см. Через 2 тижні після виходів морква прорізують. Друге прорізування проводять, коли коренеплоди досягнуті в діаметрі 1 см, залишаючи між рослинами 5-6 см. Подальший догляд полягає в прополіруванні, пухлінні, поливі. Під зиму посів проводять, коли температура опуститься до 5 °C. (Подруга половина жовтня — початок листопада). Насіння заробляє на глибину 1-2 см, поверхню ділянки мульчують торфом.
Основні атрибути | |
---|---|
Виробник | Яскрава |
Культура | Морква |
- Ціна: 5,20 ₴