Середньоранний, високоурожайний сорт. Період відходів до дозрівання плодів 80-115 днів. Корнеплоди округлі, з невеликою головкою. М'якоть темно-червона з бордовим відтінком, без виражених кілець, соковита, ніжна, цукрова. Маса коренеплода 230-500 г. Смакові якості. Стійкий до хвороб, вологостійкий, добре зберігається. Рекомендується для використання в кулінарії та перероблення.
Буряк краще росте на багатих, родючих ґрунтах із нейтральною реакцією. На важких ґрунтах потрібно вирощувати на грядках. Найкращі попередники — раннє картопля, огірок, цибуля, гарбуза, кабачки. Осіння на зону під буряку вносять перегній, за потреби ґрунт вапняні, навесні вносять комплексне мінеральне добриво. Насіння висіває наприкінці квітня — на початку травня на глибину 2-4 см у рядки з міжряджаннями 25-30 см і відстанню між насінням 8-10 см. Прорізування не потрібне. Насіння буряка можна висівати під зиму наприкінці жовтня — початку листопада.
Основні атрибути | |
---|---|
Виробник | Яскрава |
Користувальницькі характеристики | |
Насіння | Томат |
- Ціна: 4,20 ₴