Крес-салат — представник роду Бавовник, однорічна овочева рослина, яка широко використовують у кулінарії та медицині. Крес-салат має тонкий виріб із безліччю зеленого листя (см. фото). Квіти салату бувають білого або блідо-фіолетових відтінків. Молоде листя крес-салату вживають в їжу, стебла рослини має бути білого кольору.Зелений овоч родом із Близького регіону. Завдяки високим смаковим якостям і невибагливості в догляді цю траву вирощують практично в усьому світі. У багатьох країнах Африки вирощують спеціальні сорти овочів, які містять багато олії, з них готують лікарську олію, яка застосовується в косметичних і медичних цілях.
Найоптимальніший час посадки вважається маренням. Але на підвіконні цю зелень можна вирощувати цілий рік. Крес-салат вирощують із насіння, їх густо висівають у невеликі шухлядки та заповнюють біоґрунтом. Рослина вважається швидкостиглим, верхні листя можна зрізати вже за кілька тижнів. Для гарного росту зеленого овочу температура повітря не має перевищувати 10 градусів. За температури понад 15 градусів крес-салат зацвітає й втрачає свій смак.
Основні атрибути | |
---|---|
Тип продукції | Посівний (насіння) |
Виробник | Яскрава |
Культура | Салат |
Країна виробник | Україна |
- Ціна: 4,80 ₴