Нітроамофоска — це складне азотно-фосфорно-калійне добриво. Призначено для сільського господарства.
Нітроамофоска ― гранули рожевого кольору. Вміст фосфору Р-16%, калію К-16%, азоту N-16% .
МАЛЕНЬКИЙ СЕКРЕТ БОЛЬШОГО УРОЖАЯ
Хилі рослини, низька врожайність, схильність до хвороб — сьогодні з такими проблемами під час вирощування різних культур стикаються й агротехнічні компанії, й городники-аматори.
Що робити?
Агрономи нагадують про потребу збагачувати ґрунт поживними речовинами, у чому вам допоможе азотнофосфорно калійне добриво, більше відоме, як нітроамофоска. Це комплексна підживка, яка постачає 3 найважливіші елементи, життєво необхідні для росту рослин: калій, азот і фосфор.
Норма внесення залежить від багатьох параметрів. Від виду рослин, складу ґрунту, наявності поливу та інших супутніх чинників. Але є середні значення, рекомендовані агрономами, і підтверджені багаторічним досвідом різних експериментальних і практикуючих господарств:
Озимові — 300-500 кг/га;
Ярові — 300-400 кг/га;
Соняшник — 150-200 кг/га;
Кукурудза — 250 кг/га;
Рапс — 100 кг/га;
Бурякла (цукрова та кормова) — 200-250 кг/га.
Правила внесення
Основний упор під час вибору мінерального добрива робиться на визначення типу ґрунту. Нітроамофоску застосовують на більшості із них. Найкраще вона показала себе на чорноземах і гліноземах. Водночас треба врахувати, що чим щільніший склад ґрунту, тим довше відбувається процес проникнення хімікатів у родючий шар. Тому в глинисті землі нітроамофоску як підживлення вносять восени, а в легші, піщані — навесні.
Застосування нітроамофоски на садових ділянках
Практика використання мінеральних добрив в особистих присадибних господарствах налічує не один десяток років. Але досі багато садівників із опалечкою належать до нітроамофоски, оскільки вважають, що її застосування допомагає нітратам зберігатися в отриманому урожаї. Частково вони мають рацію, адже якщо використовувати будь-яке мінеральне добриво до кінця вегетації рослини, сліди хімікатів збережуться в його клітинах і тканинах. Але якщо завчасно припинити внесення, то й нітратний залишок у продукції буде в межах норми.
Насправді нітрати містяться й в органічних добривах, і їхнє надмірне використання може пошкодити екологічній чистоті продукції навіть більше, ніж помірне використання мінеральних.
Для приватного застосування нітроамофоски рекомендуються такі дози внесення:
Картофель – на 1м.кв. (или на 4 лунки) – 20 гр;
Томати — 20 на 1 м.кв. – 20 гр;
Ягідні культури (смородина, крижовик) — 65-70 г. під кущ;
Ягідні культури (малина, ожина) — 35-40 г на м2;
Великі плодові дерева — 70-90 г. по кромці пристойного кола, змішавши з ґрунтом.
Кількість підживлення може змінюватися залежно від періоду вегетації рослини, типу ґрунту, і термінів внесення інших добрив. Необхідно звірятися з інструкцією із застосування, щоб розрахувати оптимальне значення для кожного конкретного випадку.
Добриво можна застосовувати в малих дозах для позакореневого підживлення плодових, овочевих і ягідних культур:
1-2 столові ложки гранул розкладають у 10 літрах теплої (але не гарячої) води й обприскують рослину у вечірню пору або в похмуру погоду. Після процедури необхідно зробити рясний полив, позаяк пряма листова підживлення навіть сильно розведеною нітроамофоскою є, у певному роді, шоковою терапією для рослини. Вона йде на користь «пацієнту», зміцнюючи його організм і імунітет. Але для того, щоб підживлення не стало руйнівним фактором, необхідно створити комфортні умови для відновлення. Виходить щось танго з добривами — крок назад — два вперед.
Застосування нітроаммофоски для всіх видів городніх культур, особливо для помідор, чинить оздоровлювальну дію на рослини. Томати менше хворіють на паршу, кореневу та стеблову гнилю, фітофтору. Підгодовувати їх цим добривом треба не частіше, ніж двічі за сезон. Цей елемент відповідає за вироблення рослинних цукрів і робить плоди солодкішими.
Основні | |
---|---|
Країна виробник | Україна |
Тип комплексного добрива | Мінеральне |
Препаративна форма | Гранули |
Користувальницькі характеристики | |
Виробник | ОВІ |
- Ціна: 45,75 ₴
- Спосіб упаковки: Розфасована по 1 кг і згрупована по 10 паковань.